Security awareness

Cyber security is momenteel een topprioriteit bij vele organisaties. Het is geen kwestie meer of er een incident zal plaatsvinden, maar wanneer. Mensen blijven de zwakke schakel, vaak onbewust of onbedoeld. Maak van je zwakste schakel de sterkste door te investeren in een security awareness programma.

De menselijke factor ligt in meer dan 80% van de gevallen spijtig genoeg nog steeds aan de basis van de stijgende cijfers van cyberhacks en datalekken. De toenemende digitalisering en hybride werken werkt dit verder in de hand.

Awareness bij eindgebruikers realiseer je niet na één of zelfs meerdere opleidingen. Het is een kwestie van een doordacht programma op te zetten waarbij er op verschillende manieren aan awareness gewerkt wordt. Opleiding of e-learning is hier slechts één aspect van.

Bouw aan een cultuur van security en safety door

Cybersecuritymaturiteit bij eindgebruikers te meten

Training via e-learning, ter plaatse en/of online

Gesimuleerde aanvallen onder de vorm van phishing en/of social engineering

Kennis te verwerven in spel- of kwisvorm

Communicatie, opvolging en rapportering

Het is een kwestie van je medewerkers op een speelse manier te laten kennismaken met de gevaren die horen bij een ernstig onderwerp zoals cybersecurity.

KAROLIEN VAN BEL

Bewustwording en communicatie is één van de mijlpalen bij een informatieveiligheidsbeleid. Gezien we dergelijke programma’s laten opstellen en uitvoeren door gecertifieerde Data Protection Officers, kunnen we bovendien de nodige begeleiding voorzien bij de naleving van de GDPR-wetgeving.

Je kan op ons beroep doen voor

externe Data Protection Officer ‘as a service’

introductietraining GDPR op maat

Hands-on workshops

Security awareness op maat van jouw organisatie?